Ny frist for høring "ungdomstrinnstruktur og forskrift om skolekretsgrenser"

Sammenstilling avc designelemeneter - Klikk for stort bilde Ny høringsfrist er 7. mai kl. 23.59. Alle høringsuttalelser sendes på e-post til postmottak@indrefosen.kommune.no.

To viktige dokumenter på høring

Oppvekstutvalget i Indre Fosen kommune sender med dette på høring to dokumenter som handler om hvordan Indre Fosen skal organisere ungdomsskolene i kommunen. Skal vi fortsatt ha fem skoler med ungdomstrinn i Indre Fosen kommune?

Disse dokumentene ligger ute på høring mellom 5. februar og 7. mai 2018.

Kommunestyret vedtok i møte 8. februar 2018 at endelig behandling av saken om ungdomstrinnstrukturen i Indre Fosen utsettes til 7. juni 2018, derfor er høringsfristen utsatt til 7. mai.

De to dokumentene henger nøye sammen

• Utredningen danner grunnlaget for Kommunestyrets vedtak om ungdomstrinnstruktur. Utredningen ble bestilt av Fellesnemnda i Indre Fosen høsten 2017. Dette dokumentet inneholder
    • en beskrivelse av de alternative løsninger som politikerne ønsket å utrede
    • en oversikt over utbyggings-, bemannings- og skysskostnadene ved de ulike alternativene
    • en drøfting av elevenes faglige valgmuligheter og sosiale tilbud ved de ulike alternativene
    • administrasjonens og politikernes foreløpige anbefaling – før utredningen sendes ut på høring. Synspunkter som kommer fram under høringen kan føre til at dette standpunktet endres.
  • Forskriften om skolekretsgrenser er det juridiske dokumentet, som fastsetter hvilken nærskole en elev hører til, avhengig av bostedsadresse. Forskriften vedtas umiddelbart etter at Kommunestyret har konkludert i spørsmålet om ungdomstrinnstruktur. Forskriften trer i kraft når forholdene er lagt til rette for det.

Hva ønsker politikerne svar på under høringen?

• Kretsgrenser:
    Oppvekstutvalget legger ikke fram noe forslag om endring av grensene for de seks skolekretsene i Indre Fosen kommune. Men dersom du/dere ønsker om at det foretas justeringer i kretsgrensene – som kan føre til kortere skolevei for elevene, eller samle geografiske områder som tidligere har vært skilt pga kommunegrensen mellom Leksvik og Rissa – ber oppvekstutvalget om at disse ønskene kommer fram i høringsrunden.
  • Foretrukket alternativ til skolestruktur:
    Oppvekstutvalget ber om innspill på hvilket alternativ du/dere mener er det beste for elevene i Indre Fosen kommune. Utvalget ber om at det gis en begrunnelse for det valgte standpunktet, der det både tas hensyn til økonomi og kvalitet.

Tidsplan

• 5. februar –7. mai: De to dokumentene sendes ut på høring.
  • 8. mai – 13. mai: Rådmannen går gjennom høringsuttalelsene og forbereder sakene for den politiske behandlingen, først i Oppvekstutvalget og så i Kommunestyret.
  • 15. mai: Sakspapirene sendes ut til Oppvekstutvalget – og rådmannens innstilling offentliggjøres.
  • 22. mai: Oppvekstutvalget fremmer innstilling overfor Kommunestyret om utredningen og den lokale forskriften om skolekretsgrenser.
  • 7. juni: Kommunestyret behandler utredningen om ungdomstrinnstruktur og vedtar lokal forskrift om skolekretsgrenser i Indre Fosen kommune. Kommunestyret fatter sitt vedtak etter at Fylkestinget i Trøndelag har konkludert i spørsmålet om hvor videregående skole i Indre Fosen skal plasseres. Utdanningsutvalget i fylket behandler saken 11.-12. april, og fremmer sin innstilling overfor Fylkestinget, som etter planen skal fatte endelig vedtak om videregående skole i Indre Fosen 25.-26. april.