Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Skrei med tilbehør

Skrei med potet og sellerirot, purre, ovnsbakte grønnsaker, smørsaus

Til 4 personer trenger du:

  • Ca 170 gr fiskefilet pr pers, deles opp i stykker
  • Kok poteter og sellerirot sammen til de er møre, moses for hånd med stapper.
  • Smak til med salt og pepper, litt smør og litt fløte, mosen skal være luftig og kremete.
  • Skrell persillerot og pastinakk deles i «båter, stekes i ovn i smurt form, 200 grader til de er møre.
  • Steik (sauter) frisk spinat sammen med litt sjalottløk og olje(rask behandling i panne), salt og pepper.
  • Fisken stekes på ene siden på sterk varme, legges over på stekebrett litt salt og pepper inn i ovn 200 grader ca 4 minutter.

Smørsaus:

Hvitvin eller en blanding av cider og litt hvitvins eddik, sjalottløk, smør

Slik lager du retten:

  • Finhakk sjalottløken, surres i litt olje, når løken er blank helles vesken over, kok inn til det er ca en tredjedel i kjelen, pisk inn mykt smør 50/50 saltet og usaltet smør.
  • Denne sausen skal ikke koke eller bli for kald, da vil den sprekke.
  • Pynt gjerne med kjerner fra granateple.

Hvit fisk dandert på fat - Klikk for stort bilde

Fant du det du lette etter? Legg igjen din e-postadresse eller telefonnummer, hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter.